Tájékozódási futó MEFOB 2016

Egy 18 fős csapattal képviselte magát a Műegyetem az idei Egyetemi OB-n, melyet Miskolcon rendeztek az április 23-24-ei hétvégén. A küzdelem azonban nem csak a Bajnoki címek eldöntése miatt volt fontos, hanem válogatóverseny volt több, idei nemzetközi tornára is, például az augusztus elején Magyarországon, ugyancsak Miskolcon és a Bükkben lebonyolításra kerülő Főiskolás és Egyetemi Világbajnokságra is. Ennek megfelelően a csapat igyekezett a szokásosnál is jobban odatenni magát, így idén is „a már megszokott” szép eredmények születtek:

IMG_0757

Szombat délelőtt vakító napsütésben rendezték az egyéni sprint futamot, melynek a MEAFC pálya és a Kemény Dénes Városi Sportuszoda környéke adott otthont, ahol a pályakitűző igazán technikás pályákkal lepett meg minket. Itt a 22 fős női mezőnyben 13:32-es időeredménnyel megvédte tavalyi bajnoki címét a TTK-s Weiler Virág, míg a fiúk 41 rajthoz állója közül idén is Bakó Áron (VBK) került ki győztesen, rendkívül magabiztos versenyzéssel, hiszen 13 perc 46 másodperces idejével 47 mp-t „adott” a másodiknak. Mindketten számíthatnak így a válogatott szerepre (Virág ráadásul még junior korú, így nem csak a felnőtt tornákon, hanem utánpótlásban is képviselheti Hazánkat). Születtek még további szép eredmények a fiúknál: Miavecz Balázs (GPK) 4. hely, Kovács Bertalan (GPK) 6. hely, Bugár Gergely (GTK) 7. hely, Porgányi Márk (GPK) 10. hely.

Szombat délután (rövid kis esőt követve újfent szép időben) a váltó következett, ahol ugyancsak az aranyérmekre törekedtünk, ráadásul a fiúknál több (dobogóesélyes) váltót is ki tudtunk állítani. Az elsődleges célkitűzés sikeres volt, a Dénes Orsolya (GPK) – Kadocsa Rebeka (GPK) – Weiler Virág összeállítású trió csaknem 3 perccel, míg a Sulyok Ábel (TTK) – Miavecz Balázs – Bakó Áron csapat jó egy perccel gyorsabb volt az ezüstérmeseknél. Sajnos a fiúknál a dobogó második fokára nem nekünk sikerült felállni, mivel a másik – erős – hármasunk első futója egy rossz pontot fogott, így nem értek el értékelhető eredményt. Azonban a begyűjtöttünk még egy további egyetemi bajnoki 5., 7. és egy 11. helyet. Így volt okunk az ünneplésre az esti díjátadón és hallgatói találkozón, ahol a rendezők vacsorával vendégeltek meg bennünket.

A másnapi kellemes reggeli ébredést hamar felváltotta az egész országra jellemző csapadékos és hideg idő, ám a tájfutók ennyitől még nem fújnak riadót, ráadásul minden indulónak ugyanabban az esőben kell futnia, tehát mintha mi sem történt volna, folytak tovább – ezúttal a normáltávú küzdelmekkel – az események. Itt Weiler Virágnak sajnos nem sikerült a tavalyi bravúr, bő 76 percnyi sportolás után az 5. helyen ért célba. Bakó Áron azonban begyűjtötte harmadik aranyát is a hétvégére, 74:20-as idejével 3 perccel volt gyorsabb a másodiknál. Bugár Gergely ugyanitt 5., Kovács Bertalan 7., míg Sulyok Ábel 10., Gond Balázs (KJK) pedig 11. lett. A könnyebbik MEFOB kategóriákban is születtek BME-s dobogós helyek: Oláh Renáta (ÉMK) arany, míg Varga László (KJK) ezüst érmes lett.

Összesítésben így zsinórban harmadik éve hozhatta el a BME a legeredményesebb felsőoktatási intézménynek járó kupát, amelyhez hozzájárultak a csapat további tagjai is: Goldmann Dóra (VBK), Györgyi Ábel (ÉPK), Horváth Marcell (ÉPK), Lengyel Ádám (GPK), Pintér Ábel (GPK) és Rebák Csaba (ÉPK).

Egy rendkívül jó hangulatú és remekül megrendezett hétvégén egy jól összeszokott és vidám csapattal vehettünk részt, melyhez külön köszönjük a Testnevelési Tanszék támogatását!