European University Hockey League

Source: KMH Budapest / Alexandra Klisóczki

euha

About the EUHL

The European University Hockey League was established in 2013. It is managed by EUHA (European University Hockey Assosiation). The players are representatives of different universities and collages.

The teams of EUHL constitute four divisions (Eastern, Western, North, South). Due to the continuously connecting teams, other divisions would establish.

The main goal of EUHL is to build bridge between junior and professional hockey. As a result of this, players have more opportunity to improve their skills both in the sport area and education.

The aim of EUHL is to provide the possibility of learning and playing ice hockey at the same time. Here by they could become professional players or they could hold another job with their certification.

The team of KMH Budapest joinstotheleague in theseason of 2017/18.

Contacts of EUHA

Participantteams and contacts

ACADEMICS PILSEN

Academy 1928 KTH Krynica

DIPLOMATS PRESSBURG

GLADIATORS TRENCIN

PANEUROPA KINGS

TECHNIKA PRAHA

UK PRAHA

UMB BANSKA BYSTRICA

UNIPO WARRIORS PRESOV

KMH BUDAPEST

Európai Egyetemi Hoki Liga

Forrás: KMH Budapest / Klisóczki Alexandra

euha

Az EUHL-ről

Az Európai Egyetemi Jégkorong Ligát 2013-ban alapították. Irányítója az EUHA (European University Hockey Association).  A ligában versenyző játékosok különböző egyetemek és főiskolák képviselői.

Az EUHL csapatai négy divíziót alkotnak (keleti, nyugati, északi, déli). A folyamatosan csatlakozó csapatok miatt felmerül további divíziók létrehozása is.

Az EUHL fő célja, hogy „hidat” építsenek a junior és a professzionális hoki között. Ezáltal több lehetőségük van a játékosoknak a képességeik fejlesztésére a sport és oktatás területén egyaránt.

Az EUHL célja, hogy a fiatal játékosoknak biztosítsa a tanulás és a sport lehetőségét egy időben. Ezáltal lehetőségük van, hogy profi játékosokká váljanak, vagy más munkát vállaljanak a végzettségükkel.

A KMH Budapest csapata a 2017/18-as szezonban csatlakozik a ligához.

EUHA elérhetőségei

Résztvevő csapatok és elérhetőségük

ACADEMICS PILSEN

Academy 1928 KTH Krynica

DIPLOMATS PRESSBURG

GLADIATORS TRENCIN

PANEUROPA KINGS

TECHNIKA PRAHA

UK PRAHA

UMB BANSKA BYSTRICA

UNIPO WARRIORS PRESOV

KMH BUDAPEST