Két BME-s hallgató is indul a pécsi birkózó egyetemi VB-n!

74c9d414e4b7af679bbbd222c44b51e5_XL

Július 8-án startol hazánkban a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokság. Az egyetemistáknak rendezett vb-nek Pécs ad otthon, ahol 30 ország 307 indulója lesz jelen. A július 8-12 közt zajló versenyen hazai versenyzőinknek is szurkolhatunk, hiszen 15 tagú magyar csapatunk is képviselteti magát a viadalon.

BME-s indulók:
Jäger Krisztián (66 kg)
Jäger Szimonetta (60 kg)

Sikeres versenyzést kívánunk!

Harmadik helyen végzett a MAFC kézilabda csapata az NBII-ben

MAFC kézilabda 3. hely

A MAFC kézilabda csapatában több aktív BME-s hallgató is helyet kapott ebben a szezonban. Egy igen összeszokott társaságról beszélhetünk, akik a MEFOB döntőben is a harmadik helyet zsebelték be idén. A sikeres felkészülés és szereplés miatti gratuláció természetesen a vezetőknek is jár: Gyömörey István (edző), Wiedemann Viktor (szakosztályvezető), Bartha Zsolt (testnevelő tanár).

Ezúton is gratulálunk a csapatnak a kiváló eredményért!

Eredmények: http://kezilabdaeredmenyek.hu/team.php?id=1170&year=2014

A Gyűrűk Urainak a Kampó, a Májzsugornak a Májkrém volt a veszte

DSCN1490

Június 1-én, vasárnap a Margitszigeten tartották az Európa Sport és Egészség Napját. Az egész napos program keretében rengeteg sportolás lehetőségre nyílt lehetőség a kilátogatók számára, valamint az egészséges életmód és betegségmegelőzés is a középpontba került.
Az atlétikai centrum szabadtéri kosárlabda pályáin kicsivel délután 1 óra után kezdődött a B33 Kosárlabda Kupa. 12 csapat nevezett előzetesen a megmérettetésre, köztük 4 mix csapat (fiúk-lányok vegyesen). Az izgalmas csoportmérkőzések után következtek a helyosztó meccsek, ahol már a tét a csoport győztesei számára egyértelműen az első hely megszerzése volt. Végül a “sokszínűség” diadalmaskodott, hiszen egy mix csapat, a “Kampó” nyerte a Kupát, és térhetett haza boldogan a sportnapról. Az izgalmas bronzcsatában a két “májas” csapat közül végül a “Krém” kerekedett felül.
Reméljük minden résztvevő csapat és játékos jól érezte magát és a jövőben is találkozunk még hasonló rendezvényen!

Íme a végeredmény:
1. Kampó
2. A Gyűrűk Urai
3. Májkrém
4. Májzsugor

Gratulálunk! További sportsikereket kíván a BME Testnevelési Központ!

FOTO: Tóth Dániel és Nagy Marianna

További képek: https://www.facebook.com/bmesport/photos_albums