European University Hockey League

Source: KMH Budapest / Alexandra Klisóczki

euha

About the EUHL

The European University Hockey League was established in 2013. It is managed by EUHA (European University Hockey Assosiation). The players are representatives of different universities and collages.

The teams of EUHL constitute four divisions (Eastern, Western, North, South). Due to the continuously connecting teams, other divisions would establish.

The main goal of EUHL is to build bridge between junior and professional hockey. As a result of this, players have more opportunity to improve their skills both in the sport area and education.

The aim of EUHL is to provide the possibility of learning and playing ice hockey at the same time. Here by they could become professional players or they could hold another job with their certification.

The team of KMH Budapest joinstotheleague in theseason of 2017/18.

Contacts of EUHA

Participantteams and contacts

ACADEMICS PILSEN

Academy 1928 KTH Krynica

DIPLOMATS PRESSBURG

GLADIATORS TRENCIN

PANEUROPA KINGS

TECHNIKA PRAHA

UK PRAHA

UMB BANSKA BYSTRICA

UNIPO WARRIORS PRESOV

KMH BUDAPEST

Európai Egyetemi Hoki Liga

Forrás: KMH Budapest / Klisóczki Alexandra

euha

Az EUHL-ről

Az Európai Egyetemi Jégkorong Ligát 2013-ban alapították. Irányítója az EUHA (European University Hockey Association).  A ligában versenyző játékosok különböző egyetemek és főiskolák képviselői.

Az EUHL csapatai négy divíziót alkotnak (keleti, nyugati, északi, déli). A folyamatosan csatlakozó csapatok miatt felmerül további divíziók létrehozása is.

Az EUHL fő célja, hogy „hidat” építsenek a junior és a professzionális hoki között. Ezáltal több lehetőségük van a játékosoknak a képességeik fejlesztésére a sport és oktatás területén egyaránt.

Az EUHL célja, hogy a fiatal játékosoknak biztosítsa a tanulás és a sport lehetőségét egy időben. Ezáltal lehetőségük van, hogy profi játékosokká váljanak, vagy más munkát vállaljanak a végzettségükkel.

A KMH Budapest csapata a 2017/18-as szezonban csatlakozik a ligához.

EUHA elérhetőségei

Résztvevő csapatok és elérhetőségük

ACADEMICS PILSEN

Academy 1928 KTH Krynica

DIPLOMATS PRESSBURG

GLADIATORS TRENCIN

PANEUROPA KINGS

TECHNIKA PRAHA

UK PRAHA

UMB BANSKA BYSTRICA

UNIPO WARRIORS PRESOV

KMH BUDAPEST

Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2016

Mai napon került sor Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2016 díjátadó ünnepségére, melyen egyetemünk két hallgatója is a kitüntetettek között szerepelt!
Kalocsai Vera és Büki Dávid az egyetem hírnevét öregbítik kiváló eredményeikkel!
Szívből gratulálunk eredményeikhez!

Serdülő bajnokság után egyetemi gólkirály

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 2016/2017-es szezonban három férfi, és egy női csapattal is részt vett a Budapesti Egyetemi-Főiskola Sportszövetség által rendezett kézilabda-bajnokságokban. A férfi mezőnyben a legtöbb gólt, szám szerint 76-ot a BME-Schönherz II. néven szereplő gárda átlövője, Kiss Mátyás szerezte. Ennek kapcsán beszélgettünk a gólkirállyal saját (elsősorban) egyetemi kézilabdás történetéről.

Folytatás

BME női és férfi kézilabda bemutató mérkőzés

M4 Tv, a BME női és férfi kézilabda csapatairól, meg egy bemutató mérkőzés. BME-Testnevelési Egyetem a Hősök terén (11.22-től) Hajrá BME, hajrá kézilabda!

Vívó MEFOB 2017

A BME vívói fölényes győzelmet arattak a Vívó MEFOB összesített pontversenyében!
Gratulálunk minden indulónak!

Letöltés (PDF, 489KB)

Élen a tanulásban, élen a sportban pályázat

Kiírásra került a 2017. évi „Élen a tanulásban, élen a sportban” fővárosi pályázat általános-, közép-, és felsőoktatási intézmények diákjai és hallgatói részére.

Leadási HATÁRIDŐ:    2017. június 2. péntek 12.00  óráig

Benyújtás helye (lehetőség szerint):

1.    személyes átadásra a Budapesti Diáksport Szövetségnél (1053 Budapest, Curia u. 3. III. ½. emelet 2.)

2.    elektronikus formában megküldeni a kovacs.eszter@budapest.hu e-mail címre, tárgyban az ÉLEN2017_NÉV címmel (a csatolt dokumentum tartalmazza a kitöltött pályázati adatlapot és az elért eredmények igazolásait szkennelt formában)

Pályázati adatlap letöltése